Tripulació

L’equip de Sterna el formen dues tripulacions. La que navega mar endins i la que navega a terra. La primera té un despatx amb vistes al mar que no para de bellugar-se i la segona el té amb vistes al Port Fòrum i no es belluga gens. Tot i les moltes diferències que hi pogui haver, els membres d’ambdues tripulacions tenen un detall en comú:  quan es parla de Sterna tots es mullen per un igual.

A Sterna hi ha navegants, escaladors, viatgers, emprenedors, gestors, executius, comercials, economistes, juristes, fiscalistes, experts en màrqueting, creatius, productors de documentals, grafistes, arquitectes, dissenyadors, oceanògrafs, científics i  tècnics nàutics. A Sterna, sigui quin sigui l’ofici, tots posen les seves competències tècniques i professionals amb igual passió, entusiasme i compromis.

Tripulació de bord

Albert Bargués

Emprenedor i navegant oceànic

albert bargues

La seva força i el seu desig d’emprendre l’animen a deixar anar amarres quan un projecte l’apassiona. No sap (o no vol) fer les coses a mitges. S’hi fica de cap i això es contagia en l’equip. Treballador, persistent i coherent (“ple de contradiccions” diu ell mateix),  a mar és capaç de capejar  temporals i, a terra,  de saltar obstacles i de conviure amb les incerteses pròpies d’un projecte inèdit al nostre país. No pot dissimular que li encanta caminar per llocs on sap o imagina que ningú hi ha passat abans. Segurament això l’ha portat a ser un dels pioners de la navegació oceànica a Espanya. Amb 25 anys va fer la seva 1ª volta al mòn en regata. El 1987 esdevé  el 1er espanyol a acabar una Mini-Transat (Atlàntic en solitari en velers de 6,5 metres) i en el 2008 és el 1er espanyol en acabar la Barcelona World Race sense parar (regata volta al mòn en doble i sense escales). Catorze atlàntics, dels quals 3 en solitari, 2 voltes al mòn i més de 150.000 milles navegades a vela  fan de l’Albert un dels més experimentats navegants oceànics del nostre país

http://www.albertbargues.com

Bernat Ubia

Tècnic de manteniment i navegant

bernat ubia

El Bernat adora treballar damunt d’un veler. Mecànica, winches, eixàrcia són els idiomes que millor parla. Tot li agrada i en totes les tasques de manteniment s’hi aplica profundament. De petit, quan navegava al Reial Club Marítim de Barcelona, s’entenia molt bé amb els velers. De gran, i desprès d’obtenir el títol de Capità de Iot, va fer de la seva afició la seva professió i crea la seva empresa de gestió integral i manteniment general d’embarcacions i especialista en exàrcies.  La seva faceta de navegant fa que aporti solucions pràctiques als problemes que s’enfronta. Ha format part de l’equip de terra  de varies embarcacions Open 60 que han participat en regates de la volta al món com l’Eduació sense Fronteres i l’Estrella Damm que van participar en la 1ª i en la 2ª edició de la Barcelona World Race. A més també se’n cuida d’altres tipus de velers com creuers clàssics de fusta. De bon matí no l’atabaleu massa. Li costa arrencar, però un cop ho ha aconseguit ja no es para. És constant. Si no el trobeu a coberta o per dins del veler, mireu al cel perquè potser està treballant a dalt del pal.

Oxigen Services

Toni Weijl

Constructor naval i navegant oceànic

toni

Darrera el seu posat d’home tímid i discret s’amaga una aguda ironia plena d’intel·ligència. El Toni és una caixa de sorpreses i cada dia descobrim una nova faceta en ell. Es capaç de construir amb les seves mans un veler de 6,5 metres per fer la Mini-Transat, de creuar l’Atlàntic 16 vegades, de parlar perfectament 4 llengües i de dominar tots els oficis necessaris a bord d’un veler.  En ell queda demostrat que ser  tranquil i serè no està barallat amb ser un treballador infatigable. Les seves jornades no s’acaben mai perquè és feliç amb el que fa.

En Toni és constructor naval i regatista. Va començar a navegar als 7 anys des del Club Marítim de Barcelona i ja des de ben petit va veure que volia dedicar-se al món de la navegació. Desprès de cursar estudis de nàutica, treballar com a patró en diferents embarcacions i decideix establir la seva propia empresa de xàrter i de manteniment d’embarcacions, Latitud 42. Es construeix dos vaixells de 6,5 metres d’eslora per participar en dues edicions de la regata de la Mini- Transat, travessa a l’Atlàntic en solitari. Amb trtipulació ha fet l’Atlàntic en 14 ocasions. A terra però no deixa la seva gran passió de construir embarcacions. Ha treballat en equips d’alta competició oceànica com el Movistar, el Veolia i l’Educació Sense Fronteres de la Volvo Ocean Race i de la Barcelona Wolrd Race. Actualment, entre navegqació i navegació el trobem en la seva drassana de Cambrils on continua en la construcció i en el manteniment de vaixells.

http://www.mestralmarineworks.com

Pere Valera

Navegant i expert formació nàutica

pera-valera

El Pere té dos grans passions: navegar i ensenyar. Per això és instructor i examinador acreditat per la RYA (Royal Yachting Association) a Espanya i prepara navegants que vulguin aconseguir els títols de Offshore Yacht Master i Ocean Yacht Master. Amb ell a bord consumim molta menys energia elèctrica. Li agrada navegar amb mètodes tradicionals: estima, sextant, observació…  i hem d’apagar els aparells electrònics.  Si algú té la temptació de mirar el GPS o el plotter millor que ho faci mentre el Pere estigui dormint.

Nascut a Ciutadella (Menorca) ha navegat des de ben petit, i des del 1999 es dedica professionalment al món dels vaixells on crea la seva primera empresa, Nautic Fun, fent de gerent i de patró. Ha creuat 5 vegades l’Atlàntic, 1 el Pacífic i ha navegat molt per aigües britàniques.

http://menorcayachting.com/

Jordi Carol

Patró professional

Estiu 2012 908 OK

En Jordi fa més de 20 anys que porta gent als racons més exòtics del Mediterrani, els darrers 10 amb el seu veler, el Gamarús. A més de ser un bon navegant és un manetes que sap fer de tot.  La seva conversa ens sorprèn fins que descobrim que és antropòleg. Li encanta conèixer i entendre diferents formes de vida i diferents cultures. També ens aporta els coneixements necessaris sobre el manteniment dels bucs construïts en alumini, com el Sterna.

http://www.cmisson.cat/

Ricard Prehn

Enginyer electrònic i navegant

Ricard Prehn

El Ricard està igual de còmode sentint en la pell la sal de les esquitxades de l’aigua de mar com sentint passar els electrons dels seus cables elèctrics prop seu. La seva formació d’enginyer electrònic ens obre a Sterna el món dels cables, les connexions, els volts i els ampers. Amb ell a bord tenim assegurat que les bombetes s’encendran i que les bateries es carregaran. Contínuament està imaginant algun dispositiu electrònic que satisfaci alguna necessitat del veler. Només hi ha una cosa que li desperta encara més passió que el mar i l’electrònica: la seva petita filla. Quan parla d’ella els ulls se li il·luminen.

Tripulació de terra

Adrià Llairó

Organització i desenvolupament

Foto Adrià llairó 2

Apassionat de la natura i dels esports, l’Adrià és Enginyer Industrial especialitzat en energia i coneixedor del món de l’eficiència energètica en climatització. D’ell depèn que no tinguem fred dins el veler. Amb la ment estructurada d’un enginyer, ell aporta ordre i mètode en el manteniment del veler, en l’organització de l’empresa i en els desenvolupaments tecnològics que ens agrada incorporar en el Sterna.

Des de que té ús de raó ha passat els estius al Pirineu i així ha desenvolupat un amor intens per la natura i un desig de tenir cura de l’entorn. L’Adrià predica amb l’exemple. Per això molt del que menja ho ha cultivat en un petit hort al terrat de casa seva i es desplaça per Barcelona en bicicleta.

Clara Rovira

Oceanògrafa i navegant

Clara i els seus peixos OK

La seva passió pel mar i la natura es combina amb la seva vena científica i curiositat innata. “Estimem allò que coneixem” i “veiem amb diferents ulls les coses si coneixem el seu paper a la natura”,  son dos màximes que té integrades i la porten a anar sempre més enllà en la preparació de qualsevol sortida. Tant si va al mar com si va a la muntanya, sempre l’acompanyen dibuixos, fotos i textes que l’ajuden a entendre l’entorn i identificar peixos, ocells, plantes i animals que troba en el seu periple. Coneixedora de l’entorn marí, experta en programes educatius mediambientals, la Clara vincula els viatges del Sterna amb el seu valor ambiental. Com? participant en el disseny de la ruta de viatge, preparant els continguts ambientals a transmetre i propiciant la vinculació amb programes de recerca. En definitiva la seva aportació permet obrir els ulls a tots els expedicionaris que naveguen a bord del Sterna.

Víctor Cuatrecasas

Gestor, executiu i navegant

Víctor Cuatrecasas

Llicenciat en Nàutica i Transport Marítim i Màster en Gestió Empresarial, des de fa 20 anys el Víctor és director general a Espanya d’una filial americana de serveis informàtics. La seva experiència en la gestió empresarial,  el seu rigor en el control dels números i la seva tranquil·litat son una bona dosi de seny per portar Sterna a “bon port”. El mateix seny que posa per arribar a Port de la Selva quan surt a navegar pel seu estimat Cap de Creus en plena tramuntanada.

Guille Cascante

Productor, realitzador i navegant

Guille

El Guille és el nostre expert en comunicació audiovisual. Amant del mar i navegant, va tenir l’oportunitat de recórrer el món fent una sèrie de submarinisme per TVE (Bubbles). Ho descriu com un dels períodes més feliços de la seva vida.  Quan va tornar d’aquesta experiència va fundar la productora Goroka, de la que és director, amb la que porta més de 1.000 programes de televisió a l’esquena i tres documentals, entre ells “Paraules al voltant del món” un documental que recull la volta al món de l’Albert Bargués a bord del Educació sense Fronteres.

Ara, col·laborant amb Sterna, té l’oportunitat de complir un dels seus somnis més grans: navegar per l’Àrtic amb la seva càmera.

http://www.goroka.tv/

José Manuel De Vargas

Advocat

Jose manuel vargas

A Sterna no firmem cap document que no hagi passat per les mans del José Manuel. Es un enamorat del mar i dels vaixells. Viatjar l’apassiona i sempre busca llocs singulars on anar. Els més de  40 anys dedicats al dret son la millor garantia per Sterna de fer les coses correctament. Passar una estona amb ell escoltant algunes de les moltes anècdotes viscudes en els seus viatges i en l’exercici de la seva professió, és garantia de no avorrir-se. Gràcies al José Manuel, a Sterna dormim tranquils.

http://www.dvargas.com/

Xavier Mayoral

Assessor fiscal i navegant

xavier-mayoral

Apassionat i entusiasta. Així és el Xavier. Enamorat del mar i de la navegació no ha parat fins que ha aconseguit creuar l’Atlàntic a vela. El Xavier és l’assessor empresarial de Sterna. Fa que la comptabilitat quadri i la fiscalitat sigui la correcta. Fins i tot mentre creuava l’Atlàntic en un veler no va deixar mai de cuidar Sterna: passió per la navegació i pel servei professional sigui on sigui.

http://www.mayoralassessors.es/

Marc Pascual

Arquitecte i navegant

Marc Pascual

Quan és l’hora de navegar el Marc no dubta a fer-ho en solitari amb el Tamata, el seu veler de 8 metres. Però quan és l’hora de treballar sap que el millor és fer-ho en equip. El Marc és arquitecte i el seu amor per la navegació el porten a imaginar i dissenyar els interiors del Sterna. Es un home pragmàtic i es reflecteix en els seus plànols. Sense fer gaire soroll, lluita pels seus somnis. Travessar l’Atlàntic a vela és un dels que ha assolit més recentment. A bord, és un navegant dur i incombustible.

http://www.espai3arquitectura.com/

Marc Mateu

Dissenyador industrial i navegant

marc

El Marc és un dissenyador tot terreny. Es troba a gust dissenyant l’interior d’un avió, l’interior d’un cotxe o l’interior d’un tren. Però on millor es troba és dissenyant els interiors del Sterna perquè el Marc, a més, és un navegant amb varis Atlàntics a la seva esquena.

Si veus al Marc amb un llapis a la mà no saps el que pot passar però pots estar segur que quedaràs meravellat de la seva proposta i no et creuràs la humilitat amb la que ho mostrarà.

http://www.yachtpointbcn.com/

Kenneth Perdigón

Dissenyador tèxtil i navegant

kennet

En Kenneth es defineix a si mateix com “un mariner i un dissenyador feliç”.  La seva dedicació professional al disseny tèxtil son l’element trencador i transgressor en el disseny interior del Sterna. Ha navegat per casi tots els mars del món però no li fa res reconèixer que és un enamorat del Mediterrani, font de la seva inspiració. En Kenneth és el nostre home de moda, sempre marcant tendència.

http://narinan-nari.blogspot.com.es/

Jordi Salvany

Dissenyador gràfic i escalador

DSC04835 ok

El Jordi ha creat el logo de Sterna. Per les seves mans i el seu criteri passen tots els documents que publiquem per tal que els vesteixi alineats amb el què som. Sempre diu que “en cada imatge hem de procurar transmetre el mínim de missatges a la vegada. Pocs i que s’entenguin bé”. I ho aconsegueix barrejant i combinant, amb gust i saviesa, imatges, fonts i mides de lletra. Discret per naturalesa, les seves propostes gràfiques son senzilles, sòbries, minimalistes, serenes i plenes de bon gust. Segurament el contacte amb la muntanya l’ha ajudat a veure el disseny d’aquesta manera. Si no el trobeu davant de l’ordinador retocant alguna foto o modificant formes de lletres, pot ser que estigui enfilat en una paret descobrint una nova via d’escalada.

http://jordisalvany.com/