Missatge Albert Bargués

Amb el pas del temps he après

Quan als 17 anys vaig girar l’última pàgina del “Eh, petrel” vaig decidir que volia dedicar-me a navegar i a navegar mar endins. Han passat 36 anys i, amb el pas del temps, he après que navegar ha deixat de ser un objectiu i s’ha convertit en un camí. I aquest camí ens ha portat a crear Sterna més que vela, un espai que utilitza el mar i la navegació com el vehicle per barrejar tres ingredients exquisits: l’esport, la natura i l’aventura.

Des de ben petit he practicat molt esport. Competia, volia guanyar, em costava perdre. Mirava i em comparava amb els altres. Amb el pas del temps he après que el sentit profund de l’esport no és la lluita amb els altres sinó el treball diari amb un mateix. L’esport ha estat una escola per desenvolupar la perseverança, l’esperit de superació i fer-ho m’ha ajudat a superar-me sempre una mica més. Bé, no sempre. De vegades no he superat absolutament res, però si que és cert que l’esport ha estat una bona escola per perseverar i insistir. Sense que això volgui dir que aconseguia el que em proposava!

Quan alguna vegada m’han demanat que triés entre mar i muntanya, em sorprenia a mi mateix contestant “muntanya”. Aquesta aparent contradicció m’ha portat a reflexionar i, amb el pas del temps, he après que el que realment vull i persegueixo, quan navego mar endins i quan estic a terra, és estar a prop i en contacte íntim amb la natura. El silenci, els espais oberts, els canvis de temps, els contrastos, el misteri, la màgia. La natura estimula la meva curiositat i m’invita a seguir descobrint i aprenent. Prop de la naturalesa em sento molt i molt bé. Em sento, en definitiva, molt viu.

Amb el pas del temps he après alguna de les essencies que donen sentit al que faig. Una d’aquestes essències és el plaer d’endinsar-me per camins fora dels establerts i senyalitzats. Per camins inexplorats i molt poc o gens transitats. Potser per això m’agrada tan navegar lluny de terra. Allà no hi ha camins i cada metre que avances és una nova ruta que obres. Per a mi això és aventura. L’aventura és una actitud en la que es barregen la por, la confiança, la curiositat, la prudència i l’atreviment.

He necessitat el pas del temps per aprendre que l’esport, la natura i l’aventura han estat i són, eixos fonamentals de la meva vida. Ara desitjo compartir-ho i per això us invito a viure un món de sensacions inoblidables amb les expedicions que proposem des de Sterna. En diferents dosis hi trobareu els tres ingredients exquisits: esport, natura i aventura.

No t’ho pensis més. Vina a bord de Sterna!

 

signatura-albert