Antigua-Açores

Les navegacions oceàniques que us proposem són trajectes llargs que tenen una durada mínima propera a la setmana. El seu objectiu és aprendre a navegar en tot tipus de situacions. També es treballa l’adquisició d’hàbits i el desenvolupament d’una sensibilitat que ens faci sentir còmode i integrat amb l’embarcació. De nord a sud, d’est a oest, l’oceà Atlàntic és el terreny per excel·lència que utilitzem per practicar i adquirir coneixements i experiència.

 

Dia 1:

Arribada a Antigua i preparació del veler. Preparació del veler per la travessa i sortida rumb a Horta (Faial-Açores). La preparació del veler per la travessa es fa amb la participació de totes les persones embarcades i consisteix en la càrrega de provisions (menjar, aigua, combustible, etc.), en la comprovació dels dispositius de seguretat personal (armilla salvavides, dispositius de localització de MOB, etc.), en la comprovació dels dispositius de seguretat a bord (ús d’extintors, radio, radiobalisses, etc.) en rebre instruccions sobre el funcionament dels instruments de navegació (pilot automàtic, plotter, GPS, radar, etc.) per tal de que les persones a bord sàpiguen què fer per mantenir la seguretat durant la navegació.

Dia 2 al 12:

Durant la travessa naveguem per estima, ens posicionem 3-4 cops al dia a la carta nàutica usant el sextant, usem la radio per comunicar-nos amb les embarcacions que ens trobem durant la travessa, obtenim les prediccions meteorològiques per interpretar-les i seguir la derrota més segura, i millorem el nostre coneixement sobre el reglatge de veles per la millora del rendiment del veler. A més, aprenem els trucs gastronòmics nàutics, tot cuinant a bord.
Com a experts en el entorn marí, els nostres viatges els documentem amb explicacions sobre la fauna i flora marina, estudiem i observem les espècies típiques de cada racó de mar i aprenem una mica més sobre com viuen, s’alimenten i es reprodueixen.

Dia 13:

Arribada a Horta, capital de l’illa de Faial

Dia 14:

Visita a l’illa i desembarcament.

Recomanat:

Aquest viatge és ideal per gent que te experiència en navegació i sempre ha somniat d’anar més lluny, superar els límits de dies embarcats en una travessa. També per aquells que ja ho han fet i volen repetir l’experiència en un veler únic al món buscant noves sensacions i emocions per descobrir a bord de l’únic Open 85 d’aquestes característiques. Vine a viure una experiència irrepetible!

Consulta les altres Navegacions Oceàniques:

Barcelona – Las Palmas

Las Palmas - Antigua

Açores – Barcelona