El far de les Selvagens: Barcelona-Las Palmas

Les navegacions oceàniques que us proposem són trajectes llargs que tenen una durada mínima propera a la setmana. El seu objectiu és aprendre a navegar en tot tipus de situacions. També es treballa l’adquisició d’hàbits i el desenvolupament d’una sensibilitat que ens faci sentir còmode i integrat amb l’embarcació. De nord a sud, d’est a oest, l’oceà Atlàntic és el terreny per excel·lència que utilitzem per practicar i adquirir coneixements i experiència.

 

Dia 1

Embarcament i preparació del veler per la travessa. La preparació es fa amb la participació de totes les persones embarcades i consisteix en la càrrega de provisions (menjar, aigua, combustible, etc.), en la comprovació dels dispositius de seguretat personal (armilla salvavides, dispositius de localització de MOB, etc.), en la comprovació dels dispositius de seguretat a bord (ús d’extintors, radio, radiobalises, etc.) en rebre instruccions sobre el funcionament dels instruments de navegació (pilot automàtic, plotter, gps, radar, etc.) per tal de que les persones a bord sàpiguen què fer per mantenir la seguretat a bord.

Dia 2 a 4

Sortida rumb a “Las Palmas” i travessa pel Mediterrani i Pas per l’Estret de Gibraltar.
Durant la travessa naveguem per estima, ens posicionem 3-4 vegades al dia a la carta nàutica usant el sextant, entenem els fluxos de pas de les embarcacions per l’Estret de Gibraltar amb l’ajuda de Tarifa Tràfic i gràcies a l’ús de la radio, obtenim les prediccions meteorològiques per interpretar-les i seguir la derrota més segura, i millorem el nostre coneixement sobre el reglatge de veles per la millora del rendiment del veler. A més, aprenem els trucs gastronòmics nàutics, tot cuinant a bord.
Com a experts en el entorn marí, els nostres viatges els documentem amb explicacions sobre la fauna i flora marina, estudiem i observem les espècies típiques de cada racó de mar i aprenem una mica més sobre com viuen, s’alimenten i es reprodueixen.

Dia 5 a 9

Descens costa oest africana i arribada a Las Palmas.

 

Recomanat:

Aquest és un viatge especialment recomanat a les persones que vulguin practicar els continguts teòrics de les titulacions nàutiques i que vulguin experimentar la navegació oceànica en pocs dies.

 

Consulta altres Navegacions Oceàniques:

Açores – Barcelona

Carib -Açores – Barcelona