Estil de viatge

A Sterna els viatges que proposem no son creuers de luxe sinó viatges d’exploració. És per això que a bord, tant en les travesses com en els dies de descoberta de l’entorn, fomentem l’aprenentatge i la participació activa de tots els expedicionaris.

 • MANIOBRES

  Tots participem de les tasques a coberta perquè l’esperit d’equip impera a bord. La tripulació gaudeix ensenyant i explicant tot el que fem. Col·laborar i participar no requereix preparació o experiència. Tant de dia com de nit ens organitzem per fer les guàrdies. Comprovem la posició en la carta nàutica, utilitzem l’electrònica per optimitzar la navegació del veler, fem un meticulós seguiment de la meteorologia,  ajudem en les maniobres de fondeig,  participem en la preparació de l’embarcació auxiliar per arribar a terra, etc… Totes les tasques del veler es fan amb l’estreta col·laboració i l’activa participació de tots els qui estem a bord.

 • MENJAR

  Sempre hi ha algú de la tripulació disposat i encarregat de cuinar. Les tasques de la cuina i el menjador es comparteixen entre tots.  Un dels alicients de les nostres expedicions és que amb freqüència l’equip d’expedicionaris el formem persones variades d’origens, gustos i cultures diferents. La cuina i els àpats son un espai i uns moments per compartir i comunicar-nos entre tots. A bord del Sterna la cuina està oberta a tot el qui volgui compartir i oferir als altres un fragment del seu món i del seu origen. I si cuinar no se’t dona bé, no t’amoinis perquè les possibilitats de col·laborar en la cuina i en el menjar son moltes i variades.

 • ORDRE, NETEJA i MANTENIMENT

  Tenir el veler endreçat i net és part important per assegurar una bona convivència i un benestar compartit. Cadascú vetlla individualment pel seu espai personal i entre tots compartim la feina de mantenir els espais comuns en les millors condicions possibles.  La tripulació cuida que tots els elements del veler funcionin. Si t’agrada el bricolatge les aportacions son sempre benvingudes. La caixa d’eines del Sterna está ben provista i el manteniment del veler és una tasca indispensable que ens agrada molt fer. Mantenir bé un veler és vetllar per la seguretat dels qui naveguem a bord.

 • OCI

  El barco té racons i espais on gaudir d’estones de tranquilitat i pau. Tots necessitem i busquem moments d’aïllament i de intimitat. Agraïm que se’ns respecti aquest desig i respectar-ho en els altres forma part de la bona convivència. El silenci i la discreció son valors molt preuats a bord del Sterna. La biblioteca compta amb llibres en llengües diverses i temàtiques que van des de la novel·la fins als científics passant per la filosofia i els tècnics. La música tampoc falta i en tenim de molts origens i tipus.

 • HIGIENE

  L’aigua és un bé escàs i l’hem d’estalviar. Per això a bord no ens dutxem cada dia. A més, ja descubrireu com en les zones fredes en tenim menys necessitat.  Navegant utilitzem molt les tovallotes humides. Son un excelent recurs per sentir-nos sempre nets. A bord suministrem una tovallola a cada expedicionari. Et pots estalviar de posar-ne una en el teu equipatge.

 • DESCANS

  Cadascú té la seva llitera. Els camarots son de 2, 3 i 4 lliteres i per tant compartim amb altres persones l’espai del descans. Podem descobrir, amb certa desesperació, com aquell amb qui hem mantingut una conversa enriquidora abans d’adormir-nos, ens delecta, un cop ens hem adormit, amb un concert desfermat de roncs. A Sterna en som conscients i disposem de taps per ajudar a aïllar-nos del soroll. També tenim antifaços perquè, per les zones que naveguem, la llum del sol pot brillar les 24 hores del dia.

 • CONFORT

  L’interior del Sterna ha estat dissenyat i pensat com un refugi de muntanya on sentir-nos protegits mentre que fora es desferma el mal temps. En el veler no hi ha luxes i prioritzem la funcionalitat. Tot és molt pràctic i no hi falta res. La calefacció manté una temperatura interior suficient per sentir-nos còmodes vetllant en tot moment pel mínim consum energètic possible.

 • IMPREVISTOS

  Els nostres viatges són expedicions. Estem exposats a canvis metorològics i a circumstàncies imprevistes que poden condicionar el pla de ruta establerta. Allò que no podem canviar no farà canviar el nostre humor. Som expedicionaris i per nosaltres és un repte saber adaptar-nos a la realitat canviant i imprevista que vivim i ens envolta. Aquest és l’esperit d’aventura que caracteritza la nostra manera de fer.

 • ENTORN

  Som expedicionaris i anem a descobrir paratges nous i desconeguts amb una clara actitut d’aprenentatge. Per això abans d’arribar als llocs estudiem el nostre destí per anar obrint els ulls a allò que ens espera. La flora, la fauna, la geologia, la historia i les persones son algunes de les temàtiques sobre les que ens preparem. Ho fem amb documentació general i documentació específica creda per Sterna. En les expedicions Sterna el nostre comportament i el nostre sistema de vida diari respon a criteris d’estalvi, sostenibilitat i respecte a l’entorn. Volem, amb discreció i curiositat, formar part de l’entorn que ens acull.

 • TELÈFON

  El veler disposa de comunicacions via satèl·lit operatives des de qualsevol lloc. Des del barco ens podem comunicar amb terra. Tot i així hem de vetllar pel consum a bord i cal limitar les trucades i les comunicacions al mínim indispensable. El cost de les trucades no està inclòs en el preu de l’expedició.

 • ORGANITZACIÓ DEL VIATGE

  No som una agència de viatges. Som experts en logística i en organització d’expedicions. Podem fer recomanacions sobre els vols a agafar però no fem reserves ni comprem bitllets. Es responsabilitat del client aconseguir els bitllets dels viatges, els permissos, els visats i tot allò que, pel seu pais d’origen, estuigui obligat a aconseguir per anar a la destinació prevista. Tot i que no aconseguir un d’aquest permissos no serà motiu per exigir la devolució dels pagaments anticipats, a Sterna no volem que cap expedicionari es quedi a terra. És per això que l’equip Sterna està oberta a ajudar, orientar i facilitar el màxim les gestions que cada expedicionari hagi de fer.