Tot es disposa per la partida

Tot es disposa per a la partida. Rutes i destins. Persones i elements. Al port de Vilanova, mentrestant, l’Sterna es sotmet a la seva segona renovació. Després de completar amb èxit el ral·li atlàntic, ara es prepara per pujar a les altes latituds col·locant la roba i els accessoris necessaris, guants i bufandes, gorres i anoracs.

En aquest cas la indumentària consisteix en una gruixuda capa aïllant que recobreix l’alumini de les seves mampares. 15 centímetres d’escuma han estat col·locats minuciosament en cadascuna de les seves parets i sostres, i recoberts després amb un acabat en fusta que donarà calidesa a tots els ambients. Calidesa: una paraula a tenir molt en compte en els mesos que s’acosten. En el mateix sentit ha estat instal·lada al costat de la dinette del saló una estufa canadenca que irradiarà calor a tota la zona comuna, i mitjançant un sistema de tubs, a la resta de cabines. Aquesta mateixa estufa ajudarà els sistemes del motor a escalfar l’aigua amb què ens dutxarem en tornar de les nostres passejades per les costes de la fi del món. A més la reforma ha afectat la distribució interior del vaixell. Centenars de metres de cable han estat extrets i reemplaçats per esteses nous que responen a la racionalització dels espais i els instruments . Ambients més diàfans i acollidors que afavoriran la vida a bord del que serà la nostra casa en els llargs mesos que passarem a l’Àrtic.

Fa un parell de diumenges enrere va tenir lloc una gran paella que va reunir a tota la gent que, des del mar i des de terra, participa i encoratja el projecte. La idea era veure’ns les cares i presentar-nos a les persones amb les que compartim la vida, com fan les famílies davant els grans esdeveniments. Perquè no deixa de tractar-se d’ un gran succés. Tots els plans fets sobre paper, totes les cerques i els seguiments, la primera travessia des Falmouth, el primer viatge amb passatgers cap al Carib anada i tornada, tot comença a dirigir-se al que era el gran objectiu, permetre que l’Sterna faci honor al seu nom i comenci a volar cap als pols del planeta.

Tot disposat per a la partida, i l’Sterna al moll ansiós per començar el seu ascens cap als mars gelats.