Comença el viatge

Comença el viatge

 

Impressiona veure les trenta tones d’alumini de l’Sterna penjant de les faixes de la grua que el sosté. Segles d’experiència, milers de dissenys i d’assajos i errors anteriors al disseny d’aquest open 85 que en breu solcarà les aigües del mar del nord camí als confins del planeta.

Dit així sona una mica a epopeia. I una mica ho és. Revisades les aixetes de fons i canviada l’hèlix, l’Sterna es troba preparat per començar la seva singladura. Tots els preparatius, cada ajust dels instruments, cada aïllament de les mampares, la posada a punt del motor i les espelmes, tot ha portat al fet que arribi aquest dia. El menjar ja s’ha estibat a proa al costat de la cadena nova de l’àncora. Els sacs de dormir s’han col·locat en les lliteres juntament amb els seus corresponents coixins. Els vestits d’aigua dels passatgers estan disposats i al seu lloc. Cada detall s’ha cuidat per fer honor a l’aventura que comença.

Adust, serè, l’Sterna es deixa fer. Com un jugador abans d’un partit, se’l veu concentrat al moll. Diumenge 25 de maig. Deixem anar amarres. Pugem la major. Comença el viatge.

 

Javier Argüello, escriptor i tripulant de l’Sterna