Tornada del Gran Nord: Reykjavík-Barcelona

—————————————-  Les navegacions oceàniques  ———————————–

Les navegacions oceàniques que us proposem són trajectes llargs que tenen una durada mínima propera a la setmana. El seu objectiu és aprendre a navegar en tot tipus de situació. També es treballa l’adquisició d’hàbits i el desenvolupament d’una sensibilitat que ens faci sentir còmode i integrat amb l’embarcació. De nord a sud, de sud a nord, d’est a oest i d’oest a est, l’oceà Atlàntic és el terreny per excel·lència que utilitzem per practicar i adquirir coneixements i experiència.

———————————————————————————————————————-

Tornada del Gran Nord

 

La travessa que us proposem va des de Reykjavic fins a Barcelona. Aquesta travessa consisteix en una navegació de 17 dies molt variada i plena de situacions i zones interessants. L’Atlàntic Nord, la costa occidental d’Europa des d’Irlanda fins al sempre complicat Estret de Gibraltar i finalment l’ambient càlid de la mediterrània. Si el temps ens ho permet intentarem una aproximació a la inhòspita illa de Rockall, per desprès posar rumb ràpidament en direcció al cap de Sant Vicenç i finalment Barcelona.

 

 

Dia 1

Embarcament i preparació del veler per la travessa. La preparació es fa amb la participació de totes les persones embarcades i consisteix en: la càrrega de provisions (menjar, aigua, combustible, etc.),  la comprovació dels dispositius de seguretat personal (armilla salvavides, dispositius de localització de MOB, etc.), la comprovació dels dispositius de seguretat a bord (ús d’extintors, radio, radiobalises, etc.) i rebre instruccions sobre el funcionament dels instruments de navegació (pilot automàtic, plotter, gps, radar, etc.) per tal que les persones a bord sàpiguen què fer per mantenir la seguretat a bord.

 

Dies 2-4

Posarem rumb a les costes occidentals d’Irlanda per intentar vorejar l’illa de Rockall. D’origen volcànic, aquesta illa té una llargada màxima de 30 metres i uns 21 d’alçada. Tot i això, és disputada per Gran Bretanya, Irlanda, Dinamarca i Islàndia. Fins i tot considerada territori independent amb el nom de Waveland.

 

Dies 5-12

Un cop vorejada la singular illa posarem rumb al Cap de Sant Vicenç. Seran uns dies de navegació pura on aprendrem les rutines a bord d’un veler. També tindrem oportunitat d’experimentar les decisions sobre les rutes i derrotes, fent-nos viure la vida d’un mariner.

 

Dies  13-17

A partir d’ara començarem a apropar-nos a casa nostra. Passarem per les columnes d’Hèrcules i remuntarem la sempre imprevisible mediterrània. On les calmes al matí i la mar moguda a la tarda o viceversa són el més normal. Finalment farem entrada a Barcelona justament a temps pel Saló Nàutic Internacional de Barcelona.