Costa est de groenlàndia

Svalbard-Illa Jan Mayer-Costa Est de Groenlàndia-Islandia

Groenlàndia està considerada l’illa més gran del món. Una illa on més del 84% de la seva superfície està coberta de gel. De la mà de Sterna i de Tierras Polares, tens l’oportunitat de descobrir la seva misteriosa i emblemàtica costa est, una de les zones més aïllades de Groenlàndia.

Un intens viatge on viure plenament la naturalesa: muntanyes escarpades, glacials, fiords, illes, aigües termals, icebergs… i conèixer els pobles i gent local de la zona. Els intuïts encara utilitzen el trineu de gossos com a mitjà de transport, la base de la seva existència és la caça i tenen el seu propi idioma.

La línea de costa i la vida silvestre a Ittoqqortoormiit es un paradís. Ittoqqortoormiit és com un poble de conte de fades amb acolorides cases de fusta pintades i una església preciosa.

Des del Sterna, ens aproximarem a aquells indrets on no hi ha altra manera que arribar-hi des del mar, explorant la magnífica naturalesa del fiord Scoresbysund, el més gran del planeta.

PLA DE VIATGE:

Dia 1: Vols d’arribada a Longyearbyen

Arribada a Longyearbyen, la capital de l’ arxipèlag de les Spitsbergen. Recollida a l’aeroport i trasllat al Veler Sterna. Presentació de la tripulació i nit en cabina al veler.

 

Dies 2 al 4: De Longyearbyen a Ny – Ålesund, costa oest de Svalbard

Al matí tindrem temps lliure per visitar el poble de Longyearbyen. El més gran de l’arxipèlag, amb una població que supera els dos mil habitants. La majoria són noruecs, però podem trobar-hi gent de tot el món. Podrem gaudir dels atractius de la ciutat, visitar els seus museus o la seva església i veure com és la vida dels que viuen a les regions Àrtiques.

A mig matí ens reunirem amb la tripulació i embarcarem per començar la nostra aventura. La nostra primera parada i desembarcament serà a la badia de Ymerbukta. En arribar a terra ens posarem uns grampons i tindrem el nostre primer contacte directe amb el gel glacial. Pujarem a la glacera de Esmarkbreen, amb un front de gairebé 3 km de llarg. Un experiència única, caminant per gels a l’extrem àrtic. Continuarem explorant la costa oest de Svalbard passant per l’estret de Forland fins arribar a Ny – Ålesund, a 79 º N, situat al fiord de Krossfjorden. Un petit poble (el cinquè més septentrional del món) fundat el 1916,  abans immers  en la mineria de carbó, i ara convertit en una base científica.

Realitzarem desembarcaments per descobrir la zona a peu, realitzant petites caminades o trekking de més durada sempre i quan ens ho permeti el terreny.

Navegarem entre fiords, envoltats d’infinitat de muntanyes i glaceres. Tindrem una gran probabilitat d’albirar fauna local durant el nostre camí. Svalbard és lloc de migració de milers d’aus marines, com somorgollaires, gavots, frarets, entre d’altres. També tindrem la possibilitat d’observar foques, morses, guineus àrtiques, rens de Svalbard i amb una mica de sort, fins i tot balenes i el rei de l’Àrtic, l’ós polar.

Nits en cabina al veler.

 

Dies 5 al 8: Illa de Jan Mayen i arribada a costa est de Grenlàndia

Després d’haver deixat la costa oest de Svalbard, iniciarem navegació a mar obert amb destinació a l’illa de Jan Mayen . Un recorregut que durarà una mica més de dos dies.

Durant el recorregut en veler ens convertirem en veritables navegants de l’Àrtic. La tripulació del vaixell ens ensenyarà a navegar en veler a alta mar i costejant. Veurem com funciona un veler, adquirint coneixements de navegació a vela i a motor, practicant segons els diferents angles de  vent que hi ha; i per als més atrevits poder fins i tot portar el timó. Aprendrem les més variades tècniques de navegació de la mà dels més experts navegants, com el mateix Albert Bargués, un dels pioners de la navegació nacional.

Arribarem a l’illa de Jan Mayen, que marca el límit entre el mar de Grenlàndia i el mar de Noruega. Aquesta illa volcànica pertanyent al Regne de Noruega està completament aïllada enmig de l’oceà àrtic, sent Grenlàndia la terra que es troba més a prop. Tota l’illa, amb poc més de 370 km2, és una reserva natural que durant l’estiu hi ha milers d’aus marines migratòries. Aquí no hi ha població autòctona, sent els únics habitants del lloc els que treballen a l’estació meteorològica. Quedarem impressionats amb la bellesa del lloc, amb un paisatge format per diversos pics, glaceres i volcans.

Especialment cal destacar que les aigües de Jan Mayen són molt riques en vida marina, de manera que hi ha moltes possibilitats de veure animals com balenes geperudes, balenes minke, rorqual comú o boreal, dofins, morses i fins i tot orques i la majestuosa balena blava, entre d’altres.

En aquesta illa destaca la magnitud del volcà Beerenberg, cobert per una massa glacial i és el punt més alt del lloc amb 2.277 metres d’altura. Desembarcarem a Jan Mayen per explorar la zona fent excursions a peu i també visitarem la base meteorològica que aquí es troba. Per als més aventurers, intentarem pujar al cim de volcà Beerenberg, caminant sobre la seva glacera fins arribar al seu cràter, obtenint així les vistes més espectaculars d’aquesta remota illa.

Seguirem camí cap a la costa est de Groenlàndia .

Nits en cabina al veler .

 

Dies 9 al 16 : Costa est de Groenlàndia , Liverpool Land i el gran fiord de Scoresby Sund

Des Jan Mayen arribarem l’espectacular Terra de Liverpool, a Groenlàndia, continuant fins a la població de Itoqoortormiit. Durant els propers dies explorarem un dels llocs més salvatges de Groenlàndia: El fiord de Scoresby Sund, situat en la seva costa est per sobre del 70º Nord.

La nostra primera parada serà al poble de Ittoqqortoormiit, petit assentament de poc més de 500 persones fundat al voltant de 1925, on descobrirem la cultura del lloc. Continuarem camí a través del fiord observant una infinitat de meravelles naturals. Visitarem les ruïnes d’antics assentaments Inuit , que van poblar l’àrea fa segles. Durant el nostre recorregut a bord del veler serem testimonis d’una bellesa natural sense igual. Navegarem entre impressionants icebergs, que es van desprenent dels diversos glaceres que veurem en el nostre camí. A l’Illa de Milne Land gaudirem de les vistes dels seus penya-segats de granit de fins a 2.000m d’alçada. També navegarem a través de fiords tan impressionants com Ofjord i Rodefjord i visitarem les Bear Islands (Bjorneoer), un dels llocs més bonics de Scoresby Sund.

Per poder viure tota aquesta bellesa natural realitzarem desembarcaments diàriament per explorar la zona caminant pels entorns més paradisíacs i gaudint dels contrastos de colors dels tons de tardor de la vegetació costanera , del to fosc de les muntanyes i el blau dels icebergs i glaceres. Amb una mica de sort tindrem la possibilitat d’observar bous mesquers, aus marines i fins i tot óssos polars.

Per fer aquesta part del viatge més especial, durant les nits clares tindrem la possibilitat de gaudir de la màgia de les aurores boreals des del veler. Un dels fenòmens naturals més bonics que podem presenciar en la nostra vida.

Després ens dirigirem fins als fiords de l’oest d’Islàndia.

Nits en cabina al veler .

 

Dies 17 al 19 : Islàndia , fiords de l’oest , península de Snaefellsnes i arribada a Reykjavik

Iniciarem la navegació de la costa est de Grenlàndia fins arribar als fiords del nord-oest d’Islàndia, un dels llocs menys visitats de la aquesta illa de foc i gel. Després quedar admirats amb aquests magnífics paisatges formats per les seves gegantins penya-segats, farem camí fins a la península de Snaefellsnes on desembarcarem. En desembarcar ens esperarà en terra un guia en cotxe que ens portarà a explorar aquest màgic lloc. Passarem per Arnastapi, un fascinant poble pesquer, en les costes destaquen els penya-segats plens d’aus niant i un magnífic arc natural de pedra. Realitzarem una marxa per la reserva natural de Snæfellsnes, on es troba el famós glacera al volcà Snaefellsjokull, descrit per Jules Verne en el seu llibre ‘Viatge al centre de la Terra’. Depenent de la climatologia, la neu i altres condicions podrem contemplar el cràter principal que Verne assegurava ser l’entrada al centre de la Terra. Ens aproparem a la cova de lava del parc Nacional d’ Snaefellsjokull, que amb una longitud aproximada de 200 metres passa per sota del volcà i es divideix en dues seccions principals. Podem anar al fons del soterrani en el qual veurem aquesta gruta acabada de descobrir, un lloc amagat que va ser creat per una erupció fa milers d’anys.

En acabar les excursions tornarem a pujar al veler per posar rumb a Reykjavik.

Durant les nits clares tindrem la possibilitat de gaudir de la màgia de les aurores boreals des del veler.

Nits en cabina al veler.

 

 Dia 20 : Vol de tornada

A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport i vols de tornada a Espanya.