Georgia del Sud

Les illes de Georgia del Sud son un arxipèlag de l’Atlàntic Sud situat a uns 1.800 km a l’est del Canal de Beagle (Argentina). Aquest  conjunt d’illes remotes i salvatges són font d’inspiració en més d’una narració com L’esfinge dels gels de Jules Verne.

En aquestes fredes i salvatges illes, coronades per pics de casi 3.000 metres, podem gaudir tant de la seva història com d’un paisatge colpidor: Cook, Malaspina, Shackleton junt a monumentals geleres i penya-segats imponents. A les Georgia del Sud estem davant una naturalesa salvatge amb moltes riqueses per descobrir.

Les costes formen badies, caletes, fiords on hi arriben molts dels grans blocs de gel que es desprenen de l’Antàrtida. Els forts vents habituals fan que sigui difícil l’aproximació a l’illa però amb Sterna ens endinsarem per la costa nord on diferents badies ofereixen bons fondejos des dels que ens endinsarem terra endins per descobrir totes les meravelles d’aquest territori.

L’únic assentament poblat de l’illa és Grytviken (entre 5 i 20 habitants segons l’àpoca de l’any). En els seus origens era un centre de pesca, recol·lecció i processament de balenes, i avui hi trobem una estació científica, un museu i una petita església. En el sud de l’illa hi ha la tomba de l’explorador anglès Ernst Shackleton.

PLA DE VIATGE:

En preparació.