Gaudir del Cap de Creus

L’objectiu del viatge de cap de setmana amb Sterna és combinar un curs de formació amb excursions de senderisme per racons únics de la mediterrània allunyats i verges. A les travesses oferim al navegant experimentat una formació avançada en navegació d’alçada amb la finalitat de millorar els coneixements i eines necessàries per navegar amb seguretat en qualsevol situació. Els temes estudiats durant el cap de setmana són: Maniobres i trimat de veles. Reglatge Eixàrcia. Peelings. Control del vaixell en qualsevol rumb. Ràdio comunicació Meteorologia avançada. Radar. Practiques i Principis generals per a la navegació amb mal temps i seguretat.

Un cop a terra proposem excursions de senderisme per conèixer millor els litorals més bonics del mare nostrum, per Sterna és tan important el destí com el trajecte.

Com que la tramuntana és molt variable en aquella zona, tenim 2 alternatives en funció de la previsió meteorològica que tinguem a la zona del Cap de Creus. Al vespre anterior a la sortida, es decidirà quina opció és la més adient a la meteorologia esperada i se’n informarà als participants a la navegació.

Opció 1 (la més freqüent): Tramuntana moderada

Divendres migdia:
Salpem direcció Cap de Creus i durant la tarda i la nit, aprofitarem l’oportunitat de familiaritzar-nos amb els nostres companys de viatge i impartirem el primer mòdul del curs de formació.

Dissabte:
Arribem a primera hora del matí al Parc Natural del Cap de Creus, fondejarem a la  Cala Pelosa. A terra farem una caminada per descobrir l’entorn esplèndid i els espadats del cap Norfeu, durant la passejada anirem descobrint histories relacionades amb la bellesa singular d’aquesta zona que forma part del Cap més septentrional de la Península.

A cala Pelosa dinarem a peu de platja en el refugi de pescadors, gaudint d’un dinar únic per un lloc únic, en el que només hi serem nosaltres, la platja i el mar.

Ben dinat, llevarem l’ancora, hissarem veles i posarem rumb al sud. Navegarem 25 milles tot creuant el golf de Roses, passant les Illes Medes i vorejant el Cap de Begur. Fondejarem davant de Calella de Palafrugell i l’ocàs soparem a bord de l’Sterna abans de desembarcar per a visitar el poble i gaudir d’un bon cremat.

Diumenge:
Salparem d’hora rumb a Barcelona i durant la travessa estudiarem el segon mòdul. Conclourem amb repàs general dels temes del curs abans d’arribar el vespre a Barcelona.

Opció 2: Tramuntana molt fluixa

Divendres migdia:
Salpem direcció Cap de Creus i durant la tarda i la nit, aprofitarem l’oportunitat de familiaritzar-nos amb els nostres companys de viatge i impartirem el primer mòdul del curs de formació.

Dissabte:
Arribem a primera hora del matí a Cadaqués, fondejarem a la cala Culip. Després d’esmorzar, baixarem a terra i descobrirem el captivador paisatge del Pla de Tudela amb les roques esculpides per la tramuntana, font d’inspiració per Salvador Dalí.

Tornarem  a dinar a bord. Després de dinar llevarem àncora posarem rumb sud, anirem costejant, passant a prop dels imponents espadats del Cap Norfeu. Arribarem a última hora de la tarda a l’Almadrava inici del golf de Roses, on fondejarem davant del restaurant Santa Llúcia. Baixarem a terra per anar a sopar al restaurant on ens esperaran amb un plat típic mariner. Podrem gaudir d’un bon sopar mentre contemplem unes vistes increïbles del golf de Roses amb l’Sterna en primer pla. Tornarem a bord a passar la nit.

Diumenge:
Salparem d’hora rumb a Barcelona i durant la travessa estudiarem el segon mòdul. Conclourem amb repàs general dels temes del curs abans d’arribar el vespre a Barcelona.

Important: La seguretat a bord és la nostra prioritat! 

A l’inici de totes les nostres sortides es realitza un briefing de seguretat, en el que es fa un breu reconeixement dels diferents elements de seguretat del vaixell i s’explica com procedir en una situació d’emergència.

Qualsevol modificació realitzada en la planificació exposada serà degut a condicions meteorològiques adverses que ens obliguen a dur a terme navegacions segures i amb el mínim risc. Qualsevol decisió està subjecta al bon criteri del capità de l’Sterna.